El divendres 25 de novembre es presenta a l’Espai Joan Fuster el llibre dels XXXVIII Premis literaris Joan Fusteredició especial centenari– organitzats per l’institut d’educació secundària de Sueca que porta el nom de l’escriptor, participaran Vladimir Micó, regidor de Cultura, Jesús Figuerola de Perifèric edicions i Toni Picazo professor de l’IES Joan Fuster de Sueca. L’acte finalitzarà amb la conferència “Joan Fuster, mestre i amic”, a càrrec de l’escriptor Manel Molins.

AFJF-1022

Fuster sempre va tindre molt bona relació amb l’institut de la localitat, on va acudir a fer xarrades i conferències, com per exemple la d’aquesta imatge que us mostrem, a la qual li correspon la signatura AFJF-1022 del nostre catàleg i que té la següent fitxa:

AFJF-1022
Conferència a l’Institut Joan Fuster de Sueca. D’esquerra a dreta: Salvador Vendrell, Jeremies Barberà, José Luís Adsuar, Isabel Cases, Francesc Ferrer, Joan Fuster, Enric Cunyat, Vicent Vera i Enrique
Sánchez
Autor desconegut
INB Joan Fuster, Sueca
[1987-1991] 15 x 22 cm
Fotografia en color. Kodacolor. Revelat cromogènic

Fuster va agrair, especialment, que li posaren el seu nom a l’institut, el que es va fer d’acord amb l’ordre del 27 de juliol de 1981, publicada al Butlletí Oficial de l’Estat del 2 d’octubre del mateix any, gràcies al dictamen previ del Consell Nacional d’Educació i amb l’acord del Claustre de Professors. Us mostrem la còpia de l’ofici del Ministeri d’Educació i Ciència que li enviaren a Fuster notificant-li-ho i que es conserva al seu arxiu.

Per acabar, hi ha altres documents a l’arxiu de Fuster, relatius a la bona relació entre l’escriptor i els alumnes de l’institut, que criden l’atenció, i és el fet que va conservar alguna de les entrevistes que els estudiants li feien a sa casa i de les quals després li’n donaven una còpia.

Share This