Aquest mes d’agost us portem com a Document del Mes un dels llibres menys coneguts de Fuster, una guia del País Valencià que Edicions Destino va publicar, dins la col·lecció Panorama, en 1983 en català i castellà amb els títols Veure el País Valencià i Ver el País Valenciano.

El text de Fuster va acompanyat per les fotografies de Raimon Camprubí, fotògraf especialitzat en temes de paisatge.

A la coberta s’explica que “Aquest llibre ha sorgit del propòsit de donar una imatge sintètica del País Valencià, que en reuneixi a l’hora la realitat física, el perfil històric i la vida quotidiana de la gent”. Fotografies i textos recullen una àmplia selecció d’aspectes, els uns anecdòtics, els altres significatius, però sempre palpitants i exactes, a través de la qual el lector pugui compenetrar-se amb la complexa varietat social i geogràfica del territori que s’estén de Vinaròs a Torrevella, vora el Mediterrani i terra endins. […] El País Valencià és molt més que uns determinats tòpics literaris o pictòrics sovint exagerats i sistemàticament parcials. Els autors han procurat corregir aquesta visió, i han acudit a detalls i a perspectives que la converteixen en una aproximació més matisada i més justa i –¿per què no?– més suggestiva.”

“Aquest llibre ha sorgit del propòsit de donar una imatge sintètica del País Valencià, que en reuneixi a l’hora la realitat física, el perfil històric i la vida quotidiana de la gent”.

Al Centre de Documentació conservem un volum de cadascuna de les edicions, en castellà i català, que podeu veure a la prestatgeria del Museu, així com el mecanoscrit original.

Us deixem algunes imatges, tant dels llibres com del mecanoscrit.

Share This