Com a Document del Mes de novembre us mostrem altre dels objectes que guardem al dipòsit del Centre de Documentació, es tracta d’una placa honorífica que li entregaren a Fuster fa 36 anys, en novembre de 1984, i que porta gravat el següent text:

 

XIIè Congrés de metges i biòlegs de llengua catalana al seu president d’honor Joan Fuster
Castelló de la Plana – Benicàssim
1-4 novembre 1984

La placa es conserva dins del seu estoig original amb un segell de la joieria i rellotgeria Toba de Tavernes Blanques. Dels 4 dies que va durar el congrés sabem que li fou entregada el tercer dia, perquè a l’agenda de Fuster hi trobem la següent anotació del dissabte 3 de novembre de 1984: “A Benicàssim. Sopar del Congrés de metges i biòlegs.

Aquesta placa és un exemple més dels nombrosos homenatges que va rebre Fuster al llarg de la seua dilatada carrera, per acompanyar-la us deixem també un article on Fuster parla de metges, amb el títol “El médico de sí mismo”, publicat el 28 de gener de 1962 en El correo catalán, dins la secció “Examen de conciencia”. En ell, Fuster ens parla, amb la seua habitual ironia, dels efectes de la publicitat sobre l’automedicació. Tot i tindre quasi 60 anys el text continua tenint plena vigència, esperem que en gaudiu la lectura.

“El médico de sí mismo”
Joan Fuster

El document del mes a l’informatiu de Sueca Televisió 10-11-2020

Share This