L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster és un programa d’innovació educativa autoritzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport des del curs escolar 2016-17. Concebuda en el marc de l’Espai Joan Fuster, té com a objectiu difondre i dinamitzar l’obra de l’escriptor valencià d’acord amb la seua multiplicitat d’interessos, que comprén camps tan diversos com la literatura, la música, les arts plàstiques, el periodisme, la filosofia, l’economia, la política i la història.

Mitjançant una visita guiada al Museu Joan Fuster i la realització de tallers didàctics dissenyats específicament per cada etapa educativa, l’Aula reforçarà en els participants el coneixement de la vida i obra de Joan Fuster. A més, periòdicament es programaran activitats culturals i de formació acadèmica en col·laboració amb altres institucions.

Fitxa tècnica
(Primària)

Abans que el sol no creme…

L’alumnat s’acostarà a la figura de Joan Fuster a través d’un dels pocs textos que va escriure per a infants, Abans que el sol no creme … És un conte narratiu i explicatiu al voltant del conreu, comercialització i consum de l’arròs, un producte alimentari fonamental tant a Sueca com a la resta dels pobles i ciutats valencianes.

Fitxa tècnica
(Primària/ 1r i 2n ESO)

Joan Fuster i les màquines d’escriure

L’alumnat coneixerà el funcionament d’una màquina d’escriure, que fou la principal eina tecnològica de què disposaven els escriptors abans de la irrupció dels ordinadors. A més, experimentarà la sensació d’escriure a màquina, observarà documents mecanoscrits originals de Joan Fuster i construirà la maqueta d’una màquina d’escriure a escala reduïda.

Fitxa tècnica
(ESO i Batxillerat)

Imatges i pensaments de Joan Fuster

L’alumnat prendrà consciència de l’interés de Joan Fuster per l’art a partir de les peces exposades al Museu, posant una atenció especial en les caricatures i retrats que han fet sobre ell diversos artistes plàstics. Paralel·lament, analitzarà aforismes fusterians referents a la lectura i, en última instància, confeccionarà la portada d’un periòdic combinant caricatures de Joan Fuster realitzades per Andreu Alfaro amb els aforismes treballats prèviament.

Simple Share Buttons